Fråga dr Disk!

Här svarar Hygiengruppens egen dr Disk på alla frågor som rör diskrummet.

Min kompis diskmaskin

Hej Doktor Disk.
En av mina kompisar i restaurangbranschen har en diskmaskin som är helt vit på insidan. Jag har sagt till honom att han måste ordna det, för att så ska inte maskinen se ut. Jag tror att det kan försämra diskresultatet och kanske förgifta gästerna? 

Hälsningar
Orolig kompis

Hej
Vänligt av dig att hjälpa din kompis med den här frågan. Det vita på insidan av maskinen är kalk och är ur en generell synvinkel ofarligt. Däremot påverkar det både maskinen och diskresultatet till det sämre! Det här var ett vanligare problem förr men vi ser det emellanåt när vi kommer till en restaurang som inte har ett serviceavtal. 
Problemet åtgärdas med avkalkning. Ur ett mer hållbart och långsiktigt perspektiv rekommenderar jag din kompis att arbeta med en seriös diskleverantör – till exempel Hygiengruppen, så slipper din kompis dylika problem. 

Hälsningar / Doktor Disk

Rulla till toppen